Haşlanmış yumurtalar uzun süre nasıl saklanabilir ?

Yumurta turşusu nasıl yapılır ?

Pişirilmiş ve soyulmuş yumurtalar salamura içinde saklanabilir. Salamuranın temel maddesi sirke ve tuzdur. Lezzetin yumurtaya hızla geçmesini sağlama sağlamak için salamura yumurtanın üzerine sıcak olarak dökülür. Ayrıca damak lezzetine uygun olarak soğan, sarımsak , hardal tohumu ve çeşitli baharatlar eklenebilir. Örneğin salatada dekoratif amaçlı kırımızı – pembe yumurta kullanmak için salamuraya pancar suyu eklenebilir.

Pancar suyunun konsantrasyonu ve yumurtayı eklenebilir. Pancar suyunun konsantrasyonu ve yumurtayı bu çözeltide bırakma süresi değiştirilerek yumurtanın rengi pembeden koyu kırmızıya kadar artırılabilir. Yumurta turşusu bu salamuranın içinde oda sıcaklığında birkaç ay saklanabilir.